soundguardian.com reportaža – Dječaci u KSET-u, 04.12. 2008. (2008)

0

Autor: Antonio Hadrović, Subota, 06 Prosinac 2008

U četvrtak, na samu večer prije prosvjeda za stezanja remena Bande lopovske, u KSET-u su svi remeni bili otpušteni bilo da su klasični, cord ili clip belt. Bile bi otpuštene i kravate da ih reperi nose.

Prvi samostalni nastup Dječaka u sklopu promocije Drame bio je benganje nulte kategorije. Da su izveli Krek kuću bilo bi još bolje, ali svi Tvrdi likovi nisu bili na broju. Zato je publika dobila nasumični sajfer sa Magellanom na California Love beat, dva puta Narodnu pjesmu gdje geto kmice iz publike vrlo brzo formiraju okrugli oblik zvan „kolo” i Ivinu intimnu ispovijest o prometnoj nesreći na putu do metropole.

Kao i u splitskom Quasimodu par dana ranije, i tu je koncert počeo sa Kraljevima gdje su Dječaci elegantno i subliminalno riješili problem zazivanja vlastitog imena od strane publike. Sljedeća stvar, uhu nepoznata, neko je demo sranje u kojem se spominju jedi vitezovi, a nije Seks, Droge i Radkape, pa onda ide Dan D za pande i Noćna pjesma koja mi, osobno, ne leži kao stvar za prvo poluvrijeme koncerta. Kao kad Balašević pjeva Vasu Ladačkog kao četvrtu pjesmu u set listi. To je napravio samo jednom. Zondo je repao Kid Rađine dijelove ovdje.

Na Kamiondžijama, pjesmi o problemima svakog špeditera, Vojko je bacio nekoliko slobodnostilskih versova u kojima se spominju stjuardese pa će u povijest vjerojatno ući kao Stjuardesa freestyle i nemam se nikakvu namjeru buniti oko tog.

Svodničin` je izazvala šutku i tu se čovjek počeo pitati kako će izgledati H323 uživo. Osim šutke izazvala je i Magellana iz Sinestet kolektiva da pokrene sajfer složen od dijelova Krek kuće, Dinamita, Sajfera (sic.) i nepoznatog Vojkovog dijela.

Kruži ružna glasina da će siječanj ponovo dovesti Dječake u Zagreb zajedno sa Sinestetom u MMC Studio, novi klub koji ima kršćansko rado vrijeme do ponoći tako da svaka duša uhvati prve noćne tramvaje i ne haba tenisicu jerbo je vrijeme recesije.

Inače, Dječaci ne vole biseve jer im „nije napeto odlazitsa stagea i onda se vraćat“. Pa su nakon Narodne, Kralja ribara, H323 opet izveli Narodnu sa Predsjednikom Dječaka i Rofellosom (šefom hhunity.org) kao back vokalima i pustili Mišu Kovača iz Winampa za kraj. Otprilike dvjestotinjak duša uputilo se kućama, stanovima i sobama da aploadaju video klipove na YouTube i šire riječ dalje.

P.S.
Publiku je zagrijala Vrela Džukela Oreb sa jednom stvari.

Set lista:

Kraljevi
Neko demo sranje
Dan D za pande
Noćna pjesma
Kamiondžije
Meko sranje
Ne postoji dobar sretan kraj
Pleska
Kujo, nazad na ugao
Svodničin`
Sajfer sa Magellanom
Liu Kang
Punjene Paprike
Ubij se
Narodna
Kralj Ribara
H323
The Govno
Narodna (reprise)

Ostale fotografije: