krek neboder

1

uđem u kliniku za odvikavanje od ovisnosti (ili kako god se nazivaju te prostorije) i predam uputnicu na kojoj piše da te fine dame, zaposlene tamo, moraju imat posla s mojom mokraćom. uronit svoje ručice u nju i potražit da ima li tuten kakovih narkotika.

kojih tjedan dana ranije pročitao sam u najgorim novinama od svih (znate one novine s puno slika i malo riječi, one s kojima možeš samo obrisat guzicu, da, baš te) da afganistanci žele ponovno uvođenje javnih pogubljenja kao mjeru protiv kriminala i korupcije.

sjajna ideja. blistava ideja. javna pogubljenja s vatrometom i nekom pobjedničkom, veselom muzikom, možda čak i lutrijom. baš ono što treba narodu da vrati vjeru u kažnjivost ”kažnjivih djela”.

što sam više posla imao s izvjesnom doktoricom s medicine rada, to sam više bio fasciniran idejom javnih pogubljenja. rekao bih da je moje oduševljenje takvim društvenim događanjem dosegnulo vrhunac dok sam mukotrpno pokušavao iscijediti par kapi urina iz svoje špine, za drage i fine dame, koje su me nadgledale kroz otvorena vrata wc-a. u wc-u su sva ogledala bila postavljena tako da te fine dame i bilo tko u prolazu (jer wc je u prolazu između čekaonice i ordinacija) mogu vidjeti kako moj johnson puni čašicu.

problem je bio u tome što sam to jutro već pišao, budući da nisam imao pojma da će me onaj gargoyle sa medicine rada poslat vamo.

  • ivo, dušo, oće li to – s nakaradnim glasom, deblja i crnija, prešminkana verzija mile elegović, spontano je dosađivala i meni i sebi, utapajući se u nebitnosti svojih riječi i tupilu svoje egzistencije. kolegica njena, očiju krivljih od o.j. simpsona, s 2 teleskopa umjesto cvika gledala me malo staloženije i iskusnije. mislim, znate već kako život natjera ljude s hendikepima da sazriju i umudre se u većoj mjeri od prosječnih potrošača kisika…
    međutim, kad sam im rekao da mi njihovi glasovi smetaju da se skoncentriram na pišanje, nasmijala se i izlajala o tome kako ju je to nasmijalo i kako nije čula za nešto takvo i kako je to jako zanimljivo prokazavši sebe jednako zatvorenom i nezanimljivom,svrstavši sebe rame uz rame svojoj vatrenijoj kolegici.

poslije 15 minuta ulaženja i izlaženja iz wc-a i neuspjelih pokušaja, otišao sam do trafike, kupio litru vode i nakon 7-8 deci tekućine uspio se popišat. končić s bokserica mi je upao u čašicu urina, al je ispalo da materijal od kojeg se rade bokse nije onaj kojeg su tražili pretražujući moju mokraću.

metodom homogene enzimske imunokemijske analize u dostavljenom uzorku urina izvršena je analiza na prisutnost sredstava ovisnosti.
nalaz:

opijati – negativan
tetrahidrokanabiol – negativan
kokain – negativan
metadon – negativan
amfetamin – negativan
fenciklidin – negativan
benzodiazepin – negativan