dopmagazin.com reportaža – Marčelo, dječaci @ Aquarius, Zagreb, 23. lipnja – Bang (2007)

0

Marčelo, dječaci @ Aquarius, Zagreb, 23. lipnja – Bang

Ove subote su u Aquariusu nastupili Dječaci i Marčelo.

Dječaci su nastupili kao sjajna uvertira, za po mom mišljenju, Marčela koji se može svrstati u Top 5 najboljih balkanskih repera danas. Dječake „poznajem“ još od prije par godina, kada sam uz pomoć cimera, preko određenih web stranica dolazio do njihove muzike. Inteligentna zajebancija je najsažetije o njima. Jako duhoviti tekstovi, teme u rasponu od sprdanja svakodnevnice do nekih internih šala i dobar beat je to što ih krasi. Sam nastup je bio jako dobar, pred punim Aquariusom s tim da im je vrhunac bila predobra zajebancija kroz maštovitu cajku.

Marčelo se pojavio na stageu nešto poslije ponoći i odmah podigao rulju u zrak. Za sve one kojima se sviđaju kako socijalno angažirani, tako i duhoviti tekstovi Maajke i T.B.F.-a posebice, i sve one koji vole hip hop, Marčelo je novo otkriće. Veoma brz na jeziku s energičnim nastupom, vladar bine sa sjajnim tekstovima i igrama riječi na kojem mu može pozavidjeti pola „ekipe iz Aquariusa petkom“ koji se nazivaju reperima, dobri beatovi i back up hrvatskih i srpskih reper(ic)a na bini te par hitova garantira sjajan nastup. U dva sata prešao je temeljito preko svoja oba albuma i par novih stvari koje se mogu čuti na njegovom myspaceu. Vrhunci se naravno bili pjesme sa njegovog zadnjeg albuma „Puzzle shock“ poput „Šarada“, „Otkucaja“, „Ziljavih pički“, „Uskurativne“ i „Pozorišta“, koju mi je posebno bilo drago čuti, jer sam oko sebe vidio par likova iz pjesme, te „Kuća na promaji“ sa prvog albuma „De Facto“ , koja je izazvala najveći pljesak. Zanimljivo je mi bilo da se na koncertu odlučio za izvođenje dosta tužne „Sveti bes“, koja suprotno mojim očekivanjima nije spustila atmosferu, dapače dosta ljudi je pjevalo skupa s Marčelom.

Prije godinu dana napunio je Kset, a u subotu navečer gotovo cijeli Aquarius, što je samo dokaz da se dobra riječ daleko čuje. Iskreno, jedva čekam njegov sljedeći album i koncert, s nadom da će i Dječaci dotad izdati svoj prvijenac.

Autor: Davod Drezga, 26.06.2007. 06:33 h