croreggae.com reportaža – Marčelo, Aquarius 22. lipanj, 2007. (2007)

0

Izvještaj: Marčelo, Aquarius 22. lipanj, 2007.
Ivana TolićU sklopu Blackout večeri, sinoć smo imali prilku gledati Marčela i njegovu prateću ekipu Filter Crew. Marčela kao tekstopisca i izvođača jako cijenim i jako sam se radovala gledati ga opet uživo. Njegov koncert u Ksetu prije godinu- dvije, bio je za pamćanje. Odlaskom na ovaj koncert, očekivanja su mi bila velika.

Kao predgrupa Marčelu nastupili su novi splitsko- zagrebački band Dječaci koji su se na binu popeli oko pola 12. Sa njihovim glazbenim radovima nisam baš bila previše upoznata, osim što sam ih malo poslušala na myspaceu, prosjek. No, njihov live me se nije dojmio…refren ‘Šuti kujo, vrati se na ugao!’ mi je stvarno bio neslušljiv, a zadnja pjesma ‘Narodna’ (nisam sigurna u naziv, sorry) je bila suvišna.

No, da počnem o glavnom izvođaču…Marčelo je dočekan kao car, a tako i ispraćen…Dva sata nabrijane svirke, donijele su nam presjek njegova dva albuma ‘De Facto’ i ‘Puzzle Shock’. Iako je kao gost bio najavljivan njegov neizbježan partner Wikluh Sky, on se ipak nije pojavio. Uz njega su cijeli nastup bili Ministar Lingvista i DJ Raid koji je oduševljavao publiku miksanjem. Opet smo odslušali ‘Ziljave pičke’, ‘Kuću na promaji’, ‘Šaradu’, gostovala je i Remi iz Elementala na njihovoj zajedničkoj pjesmi ‘Bekstvo’, čak je odsvirao uživo ‘Sveti Bes’. Na kraju nastupa divljali smo uz ‘Senke‘ i ‘Otkucaje‘, iako nije bilo Skya. Imali smo priliku čuti i novu pjesmu ‘Fi Faj Fou Preview’ koja je predviđena za njegov novi album ‘Treća strana medalje’ koji bi trebao uskoro izaći.

Prva tri reda u publici su činile djevojke i poneki Kinezi, a poslije nastupa ste mogli ‘pokupit’ autogram u backstageu… Iako mi je Kset ipak ostao u boljem sjećanju, nedvojbeno je da je Marčelo zaista zabavno odradio svoj posao. Zasigurno ćemo ga još puno puta gledati u Zagrebu gdje je uvijek dobrodošao…