redbull.com članak – Kid Rađa – misteriozni splićo

0


Njegova glavna inspiracija i fascinacija, kako kaže, splitska je ulica i likovi koji je krase.

O privatnom životu ovog muzičara ne zna se skoro ništa, pa tako ni njegov izgled. Prvi put za njega ste mogli čuti na pjesmama Dječaka dok je još bio član te ekipe, da bi se kasnije osamostalio i objavio svoj prvjenac „Sve šta đaku treba“.

Njegova glavna inspiracija i fascinacija, kako kaže, splitska je ulica i likovi koji je krase, tako da na albumu možemo čuti dosta angažovanih pjesma. Njegovi beatovi su često semplovani sa starim hrvatskim i ex yu velikanima, pa tako i na ovom albumu možemo čuti Olivera Dragojevića, Đorđa Peruzovića, Lakih Pingvina i drugih.

Kid Rađa sa svojim angažmanom podsjeća na nekadašnji TBF pa tako „Gamad“, „Diran dicu“, „Imam značku“ i „Volin krst“ jako precizno opisuju današnju Split i pogađaju u srž problema. Sa ovim albumom dobijamo pored TBF-a, Dječaka i Kiše Metaka, gdje je pomenuti također doprinio svoj dio, još jednog odličnog izvođača iz Splita. Album možete besplatno preuzeti na Dječaci.net i ako vam koja riječ ne bude jasna uz album je dodat riječnik splitskog slenga, tako da će razumit i zadnji cukun…

Pratitie Rađu na Facebooku