muzickazona.ba reportaža – Dječaci u Sarajevu – spektakl za mase

0


Dva splitska benda TBF i Dječaci su zatvorili program Sarajevo Music Stagea sinoć (24. august) u Domu mladih.

Dječaci su po drugi put nastupili u glavnom gradu Bosne i Hercegovine i napravili bolji show od TBF-a, koji u Sarajevo dolaze po ko zna koji put. Dom mladih je bio pun već od početka koncerta, što može da znači da trojka iz Splita ima mnogo fanova.

Predstavili su svoja dva albuma koja su do sada objavili, ‘Drama’ (2008) i ‘Istina’ (2011). Publika je s bendom pjevala hitove poput ‘Lovrinac’, ‘Narodna’, ‘After u zatvoru’, ‘Dalmacija’ te ‘Kamiondžije’. Bili su iznenađenje večeri s obzirom da TBF nije zapalio sarajevsku publiku onako kako oni to znaju.

The Beat Fleet su nastup otvorili sa ‘Malo sam maka’, te nastavili sa ‘Esej’. Na set listi su se našle i ‘Mater’, ‘Veseljko’ koji je izazvao šutku, ‘Grad spava’, Guzice i sise’, ‘Uvik kontra’, ‘Lud za njom’, ‘Smak svita’, ‘Pozitivan stav’, a na bisu su odsvirali i ‘Alles Gut’. Mnogi u publici su izašli razočarani iz Doma mladih jer nisu čuli pjesmu ‘Nostalgična’.

Rezimirajući ovogodišnji Sarajevo Music Stage, može se samo reći da su ponovili bendove od prethodnih godina, s tim da s vremena na vrijeme ubace nekog novog izvođača, kao što su ove godine bili Dječaci. Ovim se samo stvara navika kod sarajevske publike, koja je željna novih bendova, ali nažalost nema izbora pa mora ići na koncerte izvođača koji su u posljednjih godinu dana već mnogo puta bili u Sarajevu.