Vijetnamac

4

Nekidan oko 10 uri navecer se aktivira “fire alarm”. Svi na noge odma i pise na display-u “equipment room deck 11”. Otvorimo vrata i unutra nista, ali “fire alarm” i dalje aktivan. Red je bilo provjerit i prostorije u blizini. Odma do je sauna. Otvorili smo vrata. Unutra je bilo toliko maglovito da se kurca nije vidilo i vonjalo je cudno. Kroz maglu smo se probili do drvenih vrata od saune koja imaju i staklo. Obrisali smo staklo i sinjali vijetnamca pokriveneg sugamanon kako gusta unutra. Javia nam se. Pucalo je njemu za fire alarm, on je lagano gusta u sauni. Barba mu je pristojno reka da izade vanka. Onda smo napustili prostoriju. Ja san otisa resetirat alarm. Vratia san se doli, a vijetnamac je i dalje gusta u sauni bez obzira sta su ga posjetili prvih 5 ljudi na brodu. Barba ga je ovaj put mora verbalno istirat vanka.

Kapo, ujedno sved i sauna ekspert, ga je pita jel on poliva kamenja sa necim drugim osim vode. Reka je da nije. Pored je bila prazna boca ulja koje se maze po drvu s vrimena na vrime. Onda mu je prizna da je ulia malo. Iako nije ni zna cemu sluzi ta boca, ocito mu se ucinilo prigodnim dodat malo pa sta bude.

Par dana nakon je isa nesto prckat oko laptopa i rutera s kojim imamo net kad smo u portu i dobijemo 3G karticu. Pita san ga sta radi. Reka mi je da je “internet stuck”. Reka san mu da ne dira nista. Prvi makine je nakon svega zakljucia da bi mu mozda tribalo osic ruke.