Molim te komentiraj mi slike

37


U isto vrijeme kad sam navodno po mnogočijem mišljenju odviše drsko izmjenio par riječi sa čovjekom koji nije znao za Papija, dvije različite djevojke su me pitale isto pitanje – “da zašto nisam crtić na faceu”, treću sam poticao da se bavi kreativnim djelovanjem jer je to najljepši osjećaj u životu, a četvrta je tražila da joj komentiram slike. Nadam se da je sada jasnije zašto mi se nije dalo pričat s likom koji ne zna za Papija. U osnovi izbjegavam facebook chat jer se uvijek ovako upletem u nešto s ljudima koje ne znam i izgubim previše vremena kojeg nemam, ali tog dana sam morao biti tamo jer mi je Hudara poslao poruku da dođem na chat. Hudara ne koristi nikakve civiliziranije oblike komunikacije poput možda MSN-a, pa sam osuđen da se pojavim na facebook chatu kad mi Hudara kaže da se pojavim, i tako evo mene tamo i ova priča konačno počinje.

Znači upleten sam u chat na sve strane, i upada mi ta jedna žena, prvo nešto mlati oko grmlja, no na kraju ipak iznese svoju želju zbog koje mi se javila. Želi da joj komentiram slike. Kaže mi da odem u njenu najnoviju galeriju nazvanu “JAAAAAAAAAAAA :)” i da ju iskomentiram. U toj galeriji je bilo 10 slika, i na prvi pogled sam znao da je bolje da joj ne kažem niti riječ. Iz nekog razloga, osjećao sam se kao jako dobra osoba tog dana i nisam joj htio povrijediti osjećaje. Jedina razlika između nje i lika koji ne zna za Papija za čije osjećaje nisam mario ni najmanje jesteeee TA-DAM – ona je ipak žena. I tako je započeo naš razgovor.

U početku sam joj rijetko odgovarao, nekako u nadi da će zaboraviti na svoju ideju, ali ona je počela upirati. Pitam ju zašto želi da ih komentiram? Ona kaže da želi čut muško stajalište. Tu joj kažem da u pogledu fotografija na kojima se nalaze žene, ne mogu se strpati u kategoriju prosječnog muškarca, jer puno držim do kvalitete tih fotografija. Nemaaa vezeee, dobar sam joj i takav. Upitam ju ša želi da komentiram? Kvalitetu fotografije? Boje? Okoliš? Odjeću? Poze? Izraze lica? Na kraju stavim i reda radi mada bih radije ne razmišljao o tome – izgled? I ona, zamisli, odgovori – izgled. Iskrivim lice kao da ju slušam kako grebe noktima po ploči, situacija se ne odvija ugodno, ali tog dana sam tako dobro raspoložen da joj i dalje pokušavam pomoći da završimo razgovor bez mojeg komentiranja njenih slika, pa da ona izađe iz toga nepovrijeđena.

Tada se sjetim da ako joj pokažem nečiju sliku koja mi je odlična, da će ju sam taj kontrast u kvaliteti odgnati od toga da traži moje daljnje mišljenje. Sjetim se jedne koju sam vidio nedavno i pošaljem joj ovu sliku sa vrha kolumne. Kažem, “vidiš ovo je slika jedne cure koja mi je isto prijateljica na faceu, ima jednu jedinu zbilja jebenu sliku, ali ta je dovoljna i više joj ne treba.” No nije djelovalo, očito je bila toliko fokusirana na svoje sexy tijelo da joj nije bilo bitno šta joj pokazujem. Htjela je komentar na svojih 10 slika, htjela je taj komentar od mene, baš od mene, rasprave nema. Znam da otežem kolumnu u možebitnu dosadu, ali moram napomenuti da sam joj u još jednom zadnjem pokušaju rekao, “jesi li sigurna da to želiš? moglo bi biti neugodno, uvijek sam iskren”. Ali ona je i dalje inzistirala, i druge nije bilo.

U redu, tražila je da komentiram izgled, ali ne mogu počet od toga, bilo bi preokrutno, a divan sam danas, i tako počnem od kvalitete fotografije. Pa može se reći, nije baš nešto, očito je snimano jeftinim fotoaparatom. Okoliš? Ajde u redu bijeli zid, to se radi (kao ša moš vidjet u kolumnama: Žene 19, Žene 20, Žene 21, Žene 22 i Žene 23, nemam ništa protiv bijelog zida), ali ovaj parket, pa ormar, pa ova stolica i fotelja, to ti nikako ne treba, izgleda jeftino i narušava atmosferu. Odjeća? Ne sviđa mi se ni jedan komad. Ša je ovo kožna jakna motoristička? “Da”, kaže ona, “moja za motor”. Te jakne sa štitnicima mi i inače ne izgledaju dobro, ali kako se to ikako uklapa sa ovim droljastim tajicama i štiklama? Kako se išta od toga povezuje sa ovim štreberskim naočalama? Kakvu osobu ovdje želiš prikazati?

Da nastavim? Ona kaže da idem dalje. Oke onda. Poze? Šta reći? U redu jasno mi je ovo di sjediš na stolici i pokazuješ guzicu i ostale atribute, ali ovo čučanje u štiklama? Šta to znači? Čučanje u štiklama? Ša to predstavlja?
Zašto su ti noge raširene?

I baš pošaljem tu liniju o širenju nogu i naiđem na automatski odgovor od facebooka. Pošaljem još jednu i dobijem nazad opet isto. Nije mi jasno? Prvi put ovo vidim, ali čini se da piše da više nemam dopuštenje išta slati ovom korisniku. Upišem njeno ime i više joj ne mogu naći ni vidjeti niti profil. Znači nakon ša me neljudski udavila da joj komentiram slike, učinio sam sve da to izbjegnem, da budem prijazan da se ona dobro osjeća u svojoj koži, još utrošim i vremena na analizu tih 10 groznih fotografija, i ona me blokira kao najgoreg manijaka, vojaera, perverznjaka, dosadnjakovića. I to me blokira prije nego sam imao prilike doći do onog zadnjeg i najočitijeg, a to je…

btw. ružna si.

I sada se moram osjećati grozno zato što sam učinio nešto što me molila i nagovarala. Koje jebeno traćenje vremena. Pošto ne volim traćenje vremena, odlučio sam ga iskoristiti za ovu kolumnu. Od cijele ove priče, jedino što mi je ostalo kao krunski dokaz jest najvrijednija od tih 10 slika, sama esencija cijele galerije.
To je ova ispod. Žena traži komentare na svoje slike, možda joj neki komentari čitatelja budu ugodniji oku od mojih očito manijakalnih koji zaslužuju blokadu.

Nisi mi nikad ni rekla hvala na svom mom trudu i utrošenom vremenu 🙁