megalopolis

0

dvoje maloljetnika: filip(9) i mali mirko(6). filip je sitni diler, a mali mirko suosnivač sony korporacije, vlasnik prvog lanca luksuznih restorana ”imamo samo puževe za vas”, skupljač umjetnina te vrstan botaničar. kako su ta dvojica završili i što uopće rade zajedno, nikom nije jasno. međutim prođete li zelenom avenijom velika je mogućnost da će te ih zateć na onom uglu prije igrališta, kako uzimaju brigu o poslu.

jedno jutro, filip baci slobodni stil: nja nja suh si ka suha smokva bla bla gluh si ka gluha brokva. gleda ga Mali mirko, odgrize veći komad lizalice (koju je vrtija po ustima čitavo jutro), i promrsi kroz zube: lik zavezan na mom tavanu ima više multija od tog tvog sranja.

drugo jutro, na tulumu (zabavi ludoj) koju je filip organizira nasrid ulice mali mirko se probije kroz more guzatih brazilki i sisatih šveđanki do filipa, pljune mu u facu i kaže: lik zavezan na mom tavanu radi bolje tulume od tog tvog okupljanja krekglava i kvartovskih štakora.

treće jutro, filip opet udre neku vrstu fristajla samo je ovaj put to bilo neko bolesno sranje. skakutao je okolo s cvikama vičući brzo i neartikulirano, visokim glasom gomilajući samoglasnike u male planine i brda koja se ne rimuju. mali mirko ispusti kubanku na cestu, ostane otvorenih usta par trenutaka, zatim izusti: kretenu…

nekog blagoslovljenog jutra mali mirko doda trubu filipu odmjeravajući kokošoglave kuje s druge strane ceste. kad nakon par trenutaka shvati da mu ruka stoji u zraku još uvijek neodriješena celestijalne baklje, pogleda u svoju lijevu stranu uviđajući da filip blijedog lica u nekom polusjedećem položaju zuri u gume obližnjeg auta, oblizujući se, totalno sjeban.
-likovi šta ne izlaze iz kaveza na mom tavanu puše više od tebe.

tridesetak jutara kasnije, mali mirko i filip se hlade na uglu, crni auto im se približava , stakla se spuštaju, kmice vade vrućinu, u jednoj milisekundi filipu se učini da je auto prepun paparazza (mali mirko je na uglu, jebiga) koji ga flešavaju blicevima i sve ide tako sporo…

filip leži, teži za gomilu olova (devet puževa da budemo precizniji), pljuca krv i muca nešto o tome kako umire. mali mirko, čudnim čudom neozlijeđen, prvo preleti pogledom provjeravajući jel još čitav, a onda istisne: ne želiš valjda reć da je ona pička zavezana na mom tavanu čvršća od tebe? drugi dio rečenice obojan je smijehom.

visoko iznad, na tavanu dobro uređene zgrade grčili su se zavezani mf doom, p.diddy, dose one i 50 cent. u kavezu kraj njih b-real, meth i red.

filip je nevjerojatno nalikovao na chris tuckera.