KRISTMAS

0

-flux kapacitator, flux kapacitator!- derao se iz petnih žila kapetan na stručnjaka za pogon, da bi sljedećeg trenutka žurnim hodom krenuo u prostorije za odmaranje kako bi se izderao na još kojeg člana posade.
o, zdravo ljepotane – zaustavio se pred ogledalom, rastežući kožu lica, stiščući obraze i promatrajući kako mu čelo izgleda pod različitim kutovima upada svjetla. nekih 15 minuta kasnije, mozak mu je poslao signal da možda stoji predugo pred zrcalom. pogledao je lijevo, pa desno pa u svoja odličja u odrazu i nastavio još žurnijim korakom prema sobi za odmaranje. u toj prostoriji nije bilo žive duše. u najprometnijoj prostoriji na brodu nije bilo nikoga. u pepeljarama su još uvijek gorili opušci.

prišao je stolu, pogledao iz bližeg opušak skyrock lights-a i zaključio: nedavno su otišli. ili su nestali. možda ih je netko oteo. nekakva strana, nepoznata ali silovita sila. silno silovita sila. hm… još na akademiji slušao je priče o svemirskim duhovima ali ovo je prvi put da se susreće s njima. ukoliko su to oni. ne treba isključiti ni mogućnost upadanja u drugu vremensku epohu. jer ne znate varljivost vremena dok niste putovali svemirom u rikverc. mozak mu je opet javio da možda predugo stoji na jednom mjestu, da bi bilo dobro pogledati možda u ostalim prostorijama.

vrativši se na komandni most primjetio je da su svi članovi na broju i da u nevjerici zure kroz prozore. pomoćni kapetane što se događa? pomoćni kapetan pažljivo je prišao glavnom kapetanu i smirenim glasom, ali tiše no obično izjavio: glavni kapetane, upravo smo ugledali Božić. – Božić? – Božić, glavni kapetane.

pomoćni kapetan imao je kurac umjesto nosa i dok je pričao kurac mu se često njihao lijevo – desno a nekad mu je, kod srčanih rasprava ili svađa i tukao po usnama. naravno, ne treba ni napominjati koliko je nezgodno kad u barskoj tuči umjesto udarca šakom u nos pretrpite udarac šakom u kurac. glavni kapetan pogledao ga je u oči, zatim u kurac, pa zatim u opet u oči. e sad smo tek najebali – pisalo je u sms-u koji mu je poslao mozak. prišao je prozoru i stao skamenjen. na ogromnom rozom oblaku isus i hendrix sjedili su prekriženih nogu s neizmejernim užitkom u očima i ponosom oca političara koji gleda prvorođenog sina kako krade autiće dok sva ostala djeca slušaju basnu koju im teta čita gledali na svemir oko sebe.

-pomoćni kapetane, dodajte mi onu veliku crvenu knjigu naslova STO NAČINA DA IZBJEGNETE BOŽIĆ…

evo do ovdi sam došao, al će mi doć sad za 2 minute predsjednik i vojko da odemo do zonda pa moram ić. možda nastavim.