vip.hr reportaža – Dječaci trebaju odrasti (2008)

0

05.12.2008. 11:12. Hip Hop/R’N’B
Dječaci trebaju odrasti

Dječaci @ Kset, Zagreb, 04. prosinca

Dječaci su par dana nakon Splita, došli osvojiti i Zagreb. KSET je oko 22:00 bio već pun i to različitih profila ljudi, od zagrebačkih repera, preko dalmatinskih brucoša do prijatelja i ljubitelja samih Dječaka. Oko 22:30 na sceni se pojavio i Dogg Oreb, jedan od Nekih Tvrdih Likova sa “Krek Kuće” i odrepao dvije stvari prije samih Dječaka te tekstovima i flowom pokazao da ima mota i da se na njega može ozbiljnije računati.

Nakon njega Dječaci su stupili na scenu i otvorili koncert s “Kraljevima” uvodnom pjesmom “D R A M E”. Odmah na početku koncerta se mogao čuti problem koji ih prati na koncertima, a to je preglasna matrica i tihi vokali, tako da osim pravih fanova, rijetko tko može razabrati tekstove. Dječaci su u cijelosti prezentirali svoj debut album kombinirajući ga sa starim hitovima, na koje je publika u nekim trenucima čak i više “odvaljivala”, poput pjesama “Nazad na ugao” i “Svodničin”. Tijekom koncerta su predstavili i Predsjednika Dječaka, te preko 2Pac-ovog klasika i “freestyleali”.

Očekivano, najviše oduševljenja su izazvali singleovi “H323”, “Kralj ribara”, “Kamiondžije” te “Meko sranje”, dok je “Narodna” bila vrhunac koncerta, koju su Dječaci još jednom otpjevali za kraj. Iako je koncert bio dobro odrađen, publika je različito reagirala na njih. Dok su prvi redovi bili u deliriju tijekom većine pjesama, trećina ljudi je prije kraja samog koncerta otišla iz KSET-a, jer su po njihovom mišljenju očekivali nešto originalniji i “nabrijaniji” nastup. No, Dječaci su skoro 10 godina proveli u undergroundu i rezultat truda i rada tih godina je jako dobar album, dok su im nastupi pred većim masama još uvijek nešto novo. Nakon što se ispraksiraju i u nastupima, vjerujem da će i ona trećina idućeg puta biti zadovoljna.

Davor Drezga