tportal.hr članak – Nova generacija hrvatske rock scene (2009)

1

SVJEŽA KRV
Nova generacija hrvatske rock scene

Datum objave: 19.06.2009 08:41
Autor: D. Jagatić

Unatrag godinu do dvije dana na hrvatskoj se sceni pojavio čitav niz debitanata koji su svojom svježinom, energijom i odlučnošću ubrizgali potrebnu injekciju adrenalina na domaću scenu, probudili je i dobro je protresli. Predstavljamo vam deset novih hrvatskih bendova koji su osvojili scenu svojim glazbenim izrazom

Nije bilo lako izdvojiti samo deset debitanata, a i tih deset stoje uz bok jedni drugima, jer teško je reći tko je na vrhu, a tko na začelju. Svi su dobri i svi su svojom glazbom privukli na sebe pažnju, nudeći pritom potrebnu dozu svježine i tvoreći istovremeno novu generaciju hrvatske rock scene.

Dječaci

Ove su godine osvojili nagradu Indeks u kategoriji za regionalni hip hop album godine i Zlatnu Kooglu za album godine, a sve to nakon što su krajem 2008. objavili debi album ‘Drama’. Zahvaljujući tekstovima ispunjenim dobrom zezancijom i sarkastičnim pogledom na društvo, kao i glazbom s naglaskom na hip hop i sve ostale pripadajuće pravce, splitsko – zagrebačko društvance okupljeno pod imenom Dječaci oduševilo je i osvojilo domaću publiku. Privlače na sebe pažnju i intenzivnom promidžbom njihove matične diskografske kuće, ali ponajviše pjesmom ‘Meko sranje’, spominjući Mislava Bagu, kao i neke druge likove iz javnog života. Suradnja s TBF-om uočljiva je u njihovu glazbenom izrazu, što im samo pomaže pri promociji glazbe koju stvaraju. I oni su tek na početku, ali s neskrivenom željom da tu i ostanu još dugo godina, a imaju i zašto.