potlista.com recenzija “Kuja i Lasera” (2010)

3


Iako je ultimativni rap hit ljeta “Gola Gola” Švabe Šmita i Ekrema Jevrića, imamo svog konja za trku na oštroj hip hop sceni. Ponajbolji MC u Hrvata Vojko Vrućina aka Vojko V, Vojko the Heat ili još poznatiji kao član trija Dječaci udružio se sa Sinestetovim producentom AC3PO-om i snimio EP “Kuje i Laseri”. Edo Maajka je faca, Saša iz TBF-a vrhunski tekstovima secira društvo, al Vojko je kralj, Isus i Bog. Na sedam stvari sipa rime o svemu i svačemu, pljuje, vrijeđa, zajebaje se na svoj račun, a sve preko Acinih space beatova.

Baraža kreće već s uvodnom stvari di Vojko Ve kaže kako je ‘old skul ko igrica na komodoru‘, ‘pokvaren ko piceta na kolodvoru‘ i ‘minja stilove ko ET pjevačice‘. Na udaru se našla i rodbina imaginarnog repera. Mater mu tako riže mortadelu u Ilove (lanac dućana nekoć rasprostranjen po Dalmaciji), sestra reže tirolsku jer je pala prvi razred turističke, dok osoba koju Vojko dere, za to vrijeme na stejđu prdi iz pičke. Na drugoj pjesmi “Vojko forever” nastavlja se udaranje po svemu i svačemu, izbacivanje vlastitih paranoja i prezarazni refren ‘Mamojebeni Vojko V radi dojku A ljubomornu s dojkom C, Mamojebeni Disko T (AC3P0) uđe u dućan i kupi Rondo C‘.

Slijedi pjesma s prvim gostom Kid Rađom iz Splita. Naslov pjesme “Šljiva” govori dovoljno o njenoj tematici, ali Vojko i Rađa se dotiču i splitskih sponzoruša, sjebanih izlazaka u Splitu, opet s vrhunskim refrenom ‘il sam pijan il sam na poslu il sam pijan na poslu‘. Na “Verbalnom ratniku” Vojku se pridružuje Sinestetov član Magellano koji je korektno odradio svoj posao, ali onda u drugoj polovici pjesme Vojko kreće svjetlosnom brzinom i jebe sve po spisku. Iza “Verbalnog ratnika” ide, po meni, najgora pjesma na ovom EP-u – “Gušterica” na kojoj sudjeluje i Batman 3000. Na “Robotu” Vojko se obraća svojoj bivšoj djevojci koja je još zaljubljena u njega. Vrućina repa tako da na kraju pjesme ne možeš osjećat ništa drugo nego gađenje prema dotičnoj dami. EP završava s pjesmom “Bacam rime” na kojoj Vojko opet briljira sa refrenom ‘bacam rime iz pičke materine‘.

Vojko i AC3PO napucali su ovaj EP sa još gomilom odličnih rima i beatova i što drugo reći za kraj nego VOJKO TI SI KRALJ.