ezadar.hr reportaža – Dječaci i Brkovi za deset!

0

ezadardjecacibrkovi01

Oba benda pokazala su da se odlično zabavljaju i vole to što rade, cijene svoju publiku i znaju joj se odužiti sjajnom, energičnom svirkom. Ova je naša mala zemlja u totalnoj banani, pjevaju Brkovi, koji su sinoć u maloj dvorani Krešimira Ćosića u Zadru zajedno s Dječacima priredili koncert za deset!

ezadardjecacibrkovi02

Užgala se atmosfera u prostoru koji baš na prvu i ne zvuči kao mjesto koje bi bilo prikladno za kontinuirano ispijanje piva, skakanje i headbang, ali varate se. Zaredali su se koncerti u Zadru, a ovo je definitivno bio jedan od onih koji se dugo čekao.

ezadardjecacibrkovi03

Zanimljivo je spomenuti i da je ovo bio koncert koji su posjetile ”sve generacije”, u publici ste mogli vidjeti Mamu, Tatu i Dijete, potom horde maloljetnika koji su ponajviše stigli čuti ”Narodnu” i “Bile starke”, hitove splitskih Dječaka, a onda i alternativce svih oblika i nijansi crne boje koji su se došli zabaviti uz punk turbofolk wellness majstore, Brkove.

Dječaci su priredili nešto kraći presjek svojih angažiranih stvari i osjetilo se da guštaju s mladom publikom koja zna sve tekstove, a uživo zvuče dosta žešće nego kada ih slušate na snimkama

Iako nisu odsvirali svoju himnu u kojoj čujemo da ”žare i pale za sitne pare”, žestoko su se bacili na posao, predvođeni uvijek inspiriranim frontmenom Vedranom Tolićem Shamsom 69, a on prije svake pjesme ima što za reći.

Čuli smo tako nekoliko mudrosti o muško ženskim odnosima (o kojima Brkovi i pjevaju), ali i stanju na glazbenoj sceni (obrušavanje na Jinxe), no prava euforija zavladala je na recitiranje dječje pjesme ”Kad si sretan”. Shamso je preradio stihove, pa je to zvučalo – ”kad si Hrvat vikni glasno HDZ/SDP/p****e”.

ezadardjecacibrkovi04

Novi gitarist unio je u bend heavy metal energiju, a naravno, Brkovi nebi bili brčine ni bez basista Tomca.

Spomenimo i to da je u Zadru premijerno izvedena nova stvar, “Meti ispred svojih vrata”.

Oba benda pokazala su da se odlično zabavljaju i vole to što rade, cijene svoju publiku i znaju joj se odužiti sjajnom, energičnom svirkom.

Što dodati na kraju osim – ponovilo se !

autor: Iva Pejković