balkanrock.com reportaža – Dječaci napravili đir Beogradom

0


Treće veče krajnje neobičnog projekta Splitski đir u Savamali obeležio je nastup sve popularnijih Dječaka. Oni su poslednji put nastupali pred beogradskom publikom pre nesto više od pola godine, u okviru Long Night Festivala, koji se odrzao u Domu Omladine.

djecaci_2Sat vremena pre ponoći na scenu je najpre izašao Vojko Vrućina, a za njim i ostatak ekipe, koji je pomagao Ivu da se udobno smesti u stolicu, jer je kako je i sam rekao bio “povređen”. Publiku su najpre pozdravili stihovima “Everybody in the club get tipsy, the black, the white, even the gypsy.”, čuvene pesme “The govno”. Nakon toga načinili su đir Splitom, uz neizostavni hit “Lovrinac”. Atmosfera se lagano zahuktavala uz pesme poput “Maci”; “Narodna”, “Punjene paprike”, “Dalmacija”…

Jedina stvar koja je kvarila doživljaj prisutnima bilo je ozvučenje. Od samog početka koncerta Ivo se jako loše čuo, a i video, posto je, kao što je već napomenuto, morao bukvalno presediti čitav nastup. Međutim, kako je vreme odmicalo, to se sve manje primećivalo i sve je manje ometalo nastup. Da su svi uživali, videlo se pogotovo u trenucima kada su se stvorile takozvane šutke uz pesme “After u zatvoru” i “Cigan”.

Pošto su prošetali kroz čitavu diskografiju i izveli najveće hitove, poslednje pesme posvetili su, kako je Zondo rekao, “ljudima sa vaginama”. Na oduševljenje ženskog dela publike usledile su pesme “Miris” i “Za bebu”. Cika i vriska u prvim redovima uz stihove “Za bebu”, ali se mora priznati da Zondno nije zvucao ni upola tužno i setno kao u vreme kad je pesma nastala.

Od publike su se oprostili uz obećanje da će sledeći put doći sa novim albumom, naravno, ukoliko ga Zoni ikad izmiksa. Da bi pokazali da tako zaista i misle zajedno sa publikom otpevali su svoj novi singl “Zoni ti si lud”, a potom za sobom na bini ostavili kratere.

Foto: Ivan Knežević