slina

0

desna strana glave je na jastuku i desna nosnica je već duže vrijeme začepljena slinom. prst pritišće lijevu nosnicu da provjeri jel zrak uopće prolazi kroz desnu. ne. desna nosnica je hermetički zatvorena. glava zaključuje da to ne valja i okreće se na drugu stranu.

slina još uvijek stoji u desnoj nosnici i ne da se iako zna da je glava spremna čekati koliko god treba slina popusti i spadne iz desne u lijevu nosnicu.

vrijeme prolazi. glava se počinje nervirati jer joj ležanje na lijevom obrazu polako dosađuje a slina je uporna. ali glava odlučuje da se neće micati jer joj je ipak napetije da se slina premjesti nego da se glava vraća udesno i tako još više učvrsti slinin boravak u desnoj nosnici.

jednom od transformera viri glava naopako iz gomile na stropu. gleda prema dolje i ništa ne shvaća, glup je.

da ubrza proces, glava se polako miče par stupnjeva lijevo i desno, jer nije sigurna kako izgledaju ti kanali kojima teče slina u nosu.

nakon nekog vremena, ruka glavnog negativca filma ispada iz ruke glavnog junaka koji ga je iz moralnog osjećaja pokušao spasiti nakon finalne bitke mačevima na nekoj visokoj platformi.

slina se polako odljepljuje i odlijeva se u nepoznate hodnike nosa. i u jednom lijepom trenutku izjednačenosti, sline nema ni u jednoj nosnici i disanje je savršeno. ali već nakon jedne sekunde, čudni oblaci se skupljaju nad lijevom nosnicom, nešto nije u redu, ptice plaču, tito umire, biće svašta.

slina se pojavljuje u lijevoj nosnici i osvaja je na mala vrata. glava je već ozbiljno smorena svojim položajem na lijevom obrazu ali neće se još okretati jer bi se slina odmah vratila nazad i sve bi bilo uzalud.