Sinj u 5 minuta

7

Nemam vremena, biću sažet. Na tonskoj probi vidimo Boru Lee-a i pozovemo ga da dođe mahat nunčakama za vrijeme “Liu Kanga”. Nažalost, Bore nije bio spreman za nunčaka freestyle, kaže da smo trebali ranije javiti da se pripremi. Tonac nije bio u stanju namjestit da se Ivi i meni čuju mikrofoni u monitorima, niti da se ikome drugome čuje njegov instrument u njegovom monitoru i to je bio solidan znak kako ćemo proć na koncertu sa zvukom. Prije koncerta pili smo sinjsku rakiju i slušali neki bend koji je prežvakao sve moguće hard rock i metal klišee u “svojim” pjesmama. Popeo sam se na binu i repao “Kraljeve” mašući kartonom pizze koju smo ukrali ostalim bendovima u backstageu. Mrvice su padale po redaru koji se ljutito okretao više puta i zurio u mene pogledom koji kaže da nije zadovoljan time ša ga tretiram ko malog ptića i zasipam mrvicama. Pizzu su nakon toga dobili ljudi u prvim redovima.

Oni su dobili i bocu rakije kao na guc, ali su nam popili skoro pola boce. Fileo je bacio gitaru na pod i u zadnji tren skočio među podivljale mladiće da spasi od rakije ša se spasiti da. Mladići su vikali kako nam je rakija jebena, ne shvaćajući da je to domaća sinjska rakija koju su nam darovali organizatori. Ovom prilikom moram dat rekvizite organizatorima, udruzi S.K.U.P., jer je sve bilo vrhunski i sve je prošlo po drogovoru osim tonca koji je očito došao sa glavnim planom da sluša što više šrot metal pjesama na svom velikom razglasu za vrijeme tonske, umjesto da namjesti bendovima da se čuju. Neke kuje su mi non stop odvezivale tenisice.

Izveli smo “kuća, poso, poso, kuća poso” neplaniranu freestyle improvizaciju i bilo je jebeno. Trebamo više takvih sranja izvodit kad već imamo bend. Kad sam silazio s bine, fulao sam stepenice i pao u rupu između stepenica i nekih metalnih kutija i sjebo si nogu koju sam već bio sjebao u prometnoj prije skoro 7 godina. Te večeri nisam previše osjećao, ali idući dan mi je pun kurac otekla i nisam mogao savinut ni koljeno ni gležanj.

Umjesto grupi kuja, u kombi su nam se ugurale Ivina sestra i njena debela šutljiva prijateljica. Ivina sestra je u hotelu odmah skočila u jaccuzzi sa čašom i bocom u svakoj ruci, a debela šutljiva prijateljica je sjedila na podu i šutila. Razmišljao sam jedan tren hoću li testirat jaccuzzi, ali onda sam shvatio da mjehurići ne rade i da je to samo jedna velika kada sa vrlo pijanom Ivinom sestrom, pa sam odlučio ovaj put preskočit tu priliku. Umjesto toga, zaspao sam u ormaru. Bilo je 7 ujutro.