rapresent

1

Volim bost bas ka šta voli kost pas pazi lako moš past … davno je to bilo. rapresent je bila i ostala jedina rap radio emisija u splitu. kolko god to neke smetalo.. sve one emisije na radiju hvar megamix su bile polovični uradci (od ekipe supastitiona ili kako vec, preko renamed one-a do shakala von njoča) dijelom zbog mladosti i neiskustva voditelja te još većim dijelom zbog neporecive činjenice, a ta je: radio hvar megamix je goli kurac, amatersko govno od radija koje se ne čuje u većini kvartova u splitu.

sad kad se sitim da sam osjeća tremu kad sam prvi put iša fristajlat (mislim da su emisiju vodili sina i bobby – dj star) dođe mi se smijat. a onom gazdi radija šta bi nas jeba kad god smo idući put dolazili fristajlat zbog psovanja u eteru sad mogu samo reć – dječaci ti skupno pišaju u usta. al, dobro. sve u redu.

vratimo se emisiji o rap glazbi i hip hop kulturi. Prvi put sam sluša rapresent mislim između 8 razreda i 1. srednje, nisam siguran, shakal je vjerojatno još uvik popunjava album samoljepljivih sličica USA ’94.. Još uvik smo svi slušali muziku na kazetama od 60 i 90 minuti, nije bilo prženja cd-ova. Svaki četvrtak navečer snima sam emisiju na kazetu pa bi je sluša i idućih dana. Uvik nova, svježa muzika, uvik dosljedni, subjektivni komentari simpatičnog DJ FORCE –a. na rapresentu smo se prvi put pojavili priko renameda kojeg je force držao za svog young padavana. Zvali smo se blunted (LOL), (još jedan LOL), bilo nas je troje; ja, vujo i predsjednik koji se tada nazivao mr.jozef, al dobro sve vam je to opisano u nebuovoj pjesmi bek in d dejs. Godinu nakon toga osnovani su nebu i drugi, force je zavrtija na radiju plavi i smeđi fristajl, dvi stajl stvari šta smo ih snimali (na mikrofon koji dobiješ ugrađen u monitor) na podloge od dead preza – hip hop i neku od gze. Sičan se još uvik, na velikom odmoru isprid srednje škole pričam s jednom kujom iz d’n’fa koja mi upadne: ajme jesi sluša emisiju sinoć, jesi vidija one šta su loši… kuja vjerojatno još uvik doma gleda spot za summer jam.

Između ta 2 događaja force je napravija intervju sa tada mislim 16-godišnjim chozen one-om.

Tako smo saznali za h3s. na tjelesnom sam pričajući o rapresent emisiji naišao na kid rađu i njegov tijesni crew u kojem su bili pelivan i nikša. Pelivanu smo ja i predsjednik u 3. srednje prodali sprženi cd od ice cube-a PREDATOR za 100 kn jer je popušia da je to jedini primjerak tog albuma u splitu. nikša se još uvijek smješka kad ga vidim.

I tako su u biti neizravnim djelovanjem mračne sile dj forcea nastali dječaci.

Vidiš, neke stvari ni ne shvatiš dok ih ne zapišeš.