raid

0

danas popodne sam se našao ležeći potrbuške na rubu kreveta, gledajući po parketu svoje sobe. pogled mi se zaustavio na crvenom, okruglom aparatu protiv komaraca. sjetio sam se da ga sinoć nisam uštekao jer sam stavio jednu raid tabletu preko druge pa su obje zapele unutra. kako nisam mogao zaspati, odlučio sam izvaditi tablete iz aparata.

legao sam na leđa i digao crvenu kuglu da je bolje vidim. tresao sam je i lupao na sve načine dok nisam shvatio da ću, ako želim izvaditi tablete, morati upaliti lampu iznad sebe. pod svjetlom lampe trebalo mi je oko pola minute i malo strpljenja da izvadim jednu raid tabletu, koja mi je iz kugle pala na dlakava prsa. kad sam još jednom zatresao kuglu, druga tableta je pala na krevet iza moje glave i čuo sam zvuk kako pada negdje po parketu.

kad sam se uzdigao i sjeo na krevet, pogledao sam na pod i nisam nigdje mogao vidjeti drugu tabletu. odložio sam prvu tabletu do jedne nove, šta je još neotvorena u plastici ležala na podu. sagnuo sam se da vidim da li je druga tableta poletila ispod noćnog ormarića ali nije bila tamo.

digao sam se i odmakao krevet od zida. u neredu prašine i skorenih govana iz nosa vidio sam dvije stare potrošene raid tablete. podigao sam ih. bile su preprašnjave i imao sam osjećaj da niti jedna od tih nije ona koju tražim. stavio sam ih nazad u njihovo prebivalište i vratio krevet nazad do zida.

upalio sam svjetlo od sobe. sad sam bio ozbiljan. spustio sam se na pod i ponovo pogledao ispod noćnog ormarića. nakon pomnog pregleda ugledao sam nešto. bila je to druga raid tableta. pomoću žice punjača mobitela sam je uspio izgurati na svjetlo. malo se zaprašila ali to je sigurno bila ona. uzeo sam nju i onu prvu raid tabletu s kojom je sinoć bila zarobljena u kugli da se poljube. BA BA BA.