Ljubljana

7

Uđemo u Sloveniju, okrenu nas, izađemo iz Slovenije, uđemo u Hrvatsku, onda opet okrenemo i uđemo u Sloveniju. Hrvatskoj je očito teško uć u Europu, ali Dječacima je još teže. Ljubljana, Metelkova, gomila klubova svi jedni nasuprot drugih, spavamo iznad gay kluba na nekom 2 i 1/2 katu ko u biti John Malkovich. Pogrbljeni grebemo leđima strop. 60 ćevapa i 3 lepinje. Pederi na uzlazi slušaju Britney Spears na mobitelu. Nisam spavao noć prije uopće, ni u kombiju, ni kod Malkovicha, a pijem šljivu iz Čitluka. Svi nas razumiju, a mi ne razumijemo kurca nikoga. Uništavanje, eksces, kebab. Gubim sjećanje na bisu usred neke improvizacije, zadnje pjesme se ne sjećam uopće. Niko nije bonkao. Kažu da je Ivo bio blizu, ali je preveliki gospodin da priča o tome.

Budim se sav išaran. Imam veliko Z na čelu, Salvador Dali brkove i mali kukasti križ kraj obrve. Na lijevoj ruci imam nacrtan velik križ naopako ispod kojeg piše 666, kukasti križ, četnički križ i velikim slovima SRBVATSKA. Na desnoj ruci imam nacrtanu ženu raširenih nogu. To je taj slovenski humor. Kraj sebe nađem dvije pive i odmah ih popijem.

Fileo je sjeban lik, otišo je u Sloveniju i kupio kamen. To ti je izvoz, jedan kamen je prodan i kupljen i uvezen iz Slovenije u Hrvatsku u našem kombiju. Ljubljana je preuredna i svidjela nam se puno, Slovenija je lijepa za vožnju, samo zeleno zeleno zeleno. Na granici izlazimo iz Slovenije, uđemo u Hrvatsku, okrenu nas pa izađemo iz Hrvatske i uđemo u Sloveniju, okrenu nas pa opet izađemo iz Slovenije i uđemo u Hrvatsku. Razmišljamo da to nastavimo radit cijeli dan, samo se tu vrtit oko granice i ulazit i izlazit iz Europske unije.

Na kraju se ipak vratimo u lijepu našu i lik u mjenjačnici Avenue Malla nas odmah proba opljačkat za 100€. Hudara u podzemnoj garaži na haubi nekog auta dijeli pare i stavlja u kuverte. Seremo po ovim debilima koji su nas radili u Zagrebu, a još nam nisu platiti putne troškove. Planiramo što ćemo im učinit ako ne plate ubrzo. Slovenci zato sve uredno dali pare prije koncerta, 200 piva u frižideru samo za nas, rakiju iz Čitluka sam već spomenuo, jebeno, Europo volimo te. Trebamo sredit neku distribuciju za 2. album po Sloveniji da možemo udarit turneju u toj urednoj državi jer ovo je bio vrh.