još jedna lopta

1

vrijeme: 21:30. točka: park oko kipa Josipa Hatzea na baćama. vrući zdravko i ja smo bili na nekom polukoračanju od 3 litre karlovačkog na 2 kmice dok su rađa i zondo držali tu igru dolje sa litrom crne kaplje, 2-3 pive i par unučića Brandya. budući da rađa prije subotnje lopte ima običaj kao uvertiru udarat frnftle popodne u kvartu, nije mu trebalo puno da se sjebe. načeli smo priču o starim stripovima sa tvrdim uvezom koje si moga nać samo u bibliotekama. Hatze nije pričao ništa, još je ljut jer mu je rađa ove zime zapišao glavu.

zondo je mnogo riskirao sportirajući novu ushersku kapu sastrane-nisko usred splita. tokom večeri ukazao se naša šibenska veza DJ bronson zajedno sa marvelom, kooladeom i Jay Jayom (pretpostavljam menadžerom Doujah Razea). nakon rukovanja, načuo sam kako je bronson nabrzinu pojasnio Jay Jayu “this is nebu, this is the local crew, they rhyme and shit” ili nešto slično. Jay Jay nas je sve prešao očima i pogled mu je sekund zapeo na zdravkovom gothic imidžu. ali lave…D koolade. izgledao je kako sam i očekivao, povučeno i profesionalno, jedino mu je spominjanje bayala uspjelo malo savit usta u osmijeh. marvel je izgledao nekako neočekivano zgodan (no homo) za demo producenta, te ljude sam oduvijek zamišljao zgrbljene i sjebane za tipkovnicama. znajući za kooladeov relativno velik uspjeh u americi, u razgovor sam ubacio prigodnu šalu kao ono šta kaže DMX ili tako nešto. tada se marvel okrene kooladeu kao, da, ono stvarno šta je bilo s onim dogovorom s DMX-om…dalje nisam više slušao, promišljao sam u glavi jebote patak koliko je ovo sranje van moje lige. desetak minuta poslje, kad su shvatili da je naša igra preklošarska, nastavili su svojim putem niz baće. tada, već vidno sjebani rađa je počea navaljivat da odemo do spinuta gdje je batman 3000 slavia rođendan…

sparina, obrisi pijanih glava u mraku, plastične čašice, neko beživotno leži na betonu. spinut jebote. ovdje niko ne sluša U2. četvrti dječak se sokolio sa vinom u uzdignutim rukama vikajući o dominaciji dječaka na demo sceni. našu kmicu smoju su natjerali da iz auta pušta underground snimke gega iz ’93-e. kad je smoje ugledao nas, ohrabrio se da raspali po D.I.T.C-u. happening je izgledao kao solidna lopta, pravičan uvod u proslavu zvjerkinih 21. giš se pošteno sjebao s obzirom na šavove koji su patili pod njegovim debelim tabanom. naknadno se osoba sa poda digla i nastavila pit. počele su domaće hajdučke. par ženskih su šutilo naslonjeno na auto.

odjednom odnekud, neki tip bez majce sa 150 kila mišićne mase nabije mamojebeni harpun u pušku i sa njom opali po glavi malog paka urlajući “KO JE VIKA ŠVABO, A?!”. ok, prvo sam pomislio da je to još jedno bizarno spinutsko gruba-ljubav tapšanje ali kad ga je opaprčio po labrnji još dvaput shvatio sam da je ovo neka gadna igra. “KO JE VIKA ŠVABO?! ZNAŠ TI KO SAM JA?!”. potajno sam se ponadao da će reć da je od plemenite loze merovinga ili nešto, ali ništa od toga. pako je, pokrivajući se rukama, dobio još jednu plesku i publika oko zvuka pleske se ukipi i utihne. jedino je big-L iz auta nastavio ubijat multije. bez majce, ova nepoznata mrcina je bila pre-nabildana za svoje dobro. imao je šaku s kojom ga vjerojatno ne puštaju u klub zbog unošenja hladnog oružja. pomislio sam, da me udari s njom po lubanji, ne da ne bi ostao na nogama, nego bi ostao na firulama u trajnoj nina-neni.

kad je odlijepio pogled od paka i počeo urlajući puškom kao bakljom u mraku tražiti slijedeću žrtvu, svi su se odkipili i počeli kretat u radijusu oko njega. u sjeni dohvati dječaka rađu i vikne mu u facu: “JESI TI VIKA, A?” i opizdi ga puškom po glavi. caky, kraljevski sjeban od unučića i spinutske prpe, nije bistro shvaćao šta sad ovaj oće i odvrati mu dosta mirno, gotovo u majčinski zabrinutom tonu:”ajme sad si me udria, pa šta sad to radiš, a jebote, sad će mi ostat po faci sve”. sjedeći do rađe, dotad sam i ja bio relativno miran, očekujući da će svaki tren njih dvadeset skočit na golijata i ubit baju u njemu, ali kad sam shvatio da se to neće desit, smrzla mi se pička i neprimjetno sam se odmaknuo. golemi thug, okružen zbunjenim licima, odšeta do portapaka svog auta, ubaci unutra svoju opasnu ekstenziju penisa, zalupi, uskoči u auto u kojem ga je na suvozačkom čekala cura i odjuri sa točke ostavljajući dvadesetak ljudi u tišini da gledaju njegove njemačke registracije.

zvuk motora se više nije čuo i mogle su se počet vrtit priče ko, kako zašto, zašto nisi, dobro da sam živ i sranja. naravno, ispostavilo se da je neko stvarno tokom večeri vikao “švabo, švabo jebaćemo ti curu”. tada negdje iz sna na zadnjem sicu auta se uzdigao ban, spinutski regoč i dobri duh, i kad su mu rekli šta je bilo, promrmljao je da su ga trebali probudit jer on poznaje te puške, da bi stavio ruku ispred prsa, ruku bi mu probilo ali ne bi stiglo do prsa.

napomena: tijekom ove lopte nije ozlijeđen ni jedan dječak