Godinu dana D R A M E

5

Da zaokružim ovo i kažem ša sam radio zadnjih godinu dana, i u kakvoj smo sada situaciji. Kad se počela zahuktavati priča oko ” D R A M E “, taman sam upisao svoju prvu apsolventsku godinu na studiju. Kad je ” D R A M A ” izašla, morao sam upisat drugu apsolventsku godinu, i morao sam platit tu godinu 3000 kn. Naime, potrošio sam cijelu jednu godinu na ” D R A M U “, i protratio šansu da diplomiram na vrijeme. Kad je album napokon izašao, odlučio sam da idućih godinu dana, ili dokle mi god treba da diplomiram, neću radit pjesme.

Tako je i bilo. Radio sam na ovoj stranici, ugovarao koncerte i sva ta sranja koja neko mora radit jer nemamo menadžera, radio spotove s Mikijem, pisao sam naravno i lajnove i radio beatove, ali odbijao sam uložiti vrijeme i trud u rađenje prave pjesme. Jednostavno se previše trudimo oko svake i to mi previše vremena oduzme. To je sve u neku ruku i dobro jer kad napraviš neko takvo cjelovito djelo poput albuma, dobro je uzeti malu stanku, čisto zato da proživiš život, doživiš nova iskustva, skupiš materijala za nove pjesme, pa da ti novi album ne zvuči isto ko i prošli.

Godinu dana od izlaska ” D R A M E “, napokon sam uspio diplomirat i sada sam u procesu traženja posla. Ako ne znaš, i Ivo i Vojko su zaposleni, tako da očito nam nije jedina zanimacija u životu radit pjesme. Iako sam se doselio u Split samo radi studija, sada kad sam gotov, odlučio sam ostati živjeti ovdje samo radi ove jebene rep igre. U međuvremenu, učinio sam novi vizualni identitet i novu stranicu za Dječake, i sada je vrijeme da otvorimo novo poglavlje našeg rada za koje ću ovdje samo napisat malu najavu.

Dobro je to sve ispalo i zato jer je Vojko ionako odavno imao plan s AC3POm napravit “Kuje i lasere”, tako da je to i njemu dalo dovoljno vremena da se koncentrira na taj projekt. Ša se tog EP-a tiče, ako ne do kraja godine, onda ga sigurno možeš očekivati početkom 2010. Ivo isto tako nije stajao besposlen, nego je napisao i odrepao na neke beatove gomilu versova. Osim toga, bio je i plan da se snimi nova Deadly Medley pjesma, ali kako to organizacijski nije dobro prošlo, a bilo je u to uključeno dosta jebenih beatova i versova, odlučili smo to sve razdvojit i od svakog dijela zasebno napravit pjesmu.

To sve znači da već sada imamo dosta materijala koji će činiti okosnicu našeg drugog albuma. Iako cijelo vrijeme otkad smo potpisali ugovor, imamo plan stavljati malo lošije pjesme ovdje na download, kad smo radili ” D R A M U “, jednostavno nismo uspjeli napraviti lošiju pjesmu i zato su sve završile na albumu. Ovog puta, kako imamo dosta svakakvih sranja i fragmenata, moguće je da do izlaska drugog albuma, osim naravno “Kuje i laseri” EP-a, postavimo ovdje i još neke pjesme. To je ako ispadnu nedovoljno dobre za drugi album, ali zapravo ne želim za nijednu pjesmu da ispadne lošija.

Osim toga, cijelu jebenu godinu pokušavamo osnovat neki bend za koncerte, i sada se čini da smo napokon uspjeli naći neku okosnicu tog benda, pa se nadam da ćeš rezultate toga moći vidjeti na našim budućim koncertima iduće godine. Kao ša vidiš ne stojimo besposleni na guzicama cijelu godinu, nego imamo te neke živote koje trebamo proživjeti da bi si omogućili da radimo nove pjesme. Tako da ne moraš nas više pitat kad će nove pjesme. Ne brini, doći će, i bit će vrijedne čekanja.

Računam da će drugi album biti gotov do kraja iduće godine, i do tada ovdje nikako neće biti dosadno.