Za Dječake video produkcija – KREATIVNA AGENCIJA D.O.O.
Scenarij, režija, postprodukcija: Milan Latković i Zoni
Direktor fotografije: Rino Barbir
Snimatelji: Rino Barbir i Milan Latković
Montaža: Zoni
Glume: Miljenko, Chijara, Žarko, Goran, Anka, Predsjednik, Natali iz Victe, Gospodin Mesar iz Peveca, staroškolska ekipa iz Zente
Zahvaljujemo: Udruga MoSt, Cemex, Hotel Zagreb, Dom umirovljenika Zenta, Victa, Second Hand Shop, Pivac i svim našim prijateljima koji su kuhali za ljude.

 

Pjesma govori o našem siromaštvu koje nije krajnje siromaštvo, ali je jedvito održavanje na površini uz pomoć obitelji i prijatelja. Kako ćemo živjeti za 20-30 godina kad se ta pomoć iscrpi, pokušali smo vizualizirati u ovom videu uz pomoć splitskih beskućnika koji glume nas i naše voljene. Preko udruge MoSt, organizirana je audicija na kojoj se pojavilo 6 beskućnika. Svi su dobili uloge u videu osim jednog, jer se kasnije nije javljao na mobitel. Video smo snimali 5 dana određujući budžet i plaće beskućnicima prema ranije dogovorenom sponzorstvu. Sponzor nam je otkazao dan prije planirane premijere, znači sve smo platili sami — opet siromašni.

U Hrvatskoj sada 150 000 obitelji živi u krajnjem siromaštvu, a u gradu Splitu 30-tak građana živi na ulici sa strahom iščekujući zimu. Za njih se brine samo udruga MoSt, koja je 2002. godine otvorila prvo prihvatilište za beskućnike u Splitu sa 16 ležajeva. Oni provode programe prevencije beskućništva i suzbijanja siromaštva. Pozivamo sve da pomognu udruzi MoSt da dođe do novih vrata prihvatilišta na drugoj adresi, na kojoj će biti dovoljno kreveta za splitske beskućnike koji čekaju novu zimu. Uplati neku siću za naše glavne glumce uz opis uplate: ZA SPLITSKE BESKUĆNIKE
Splitska banka: 2330003-1100092490
Zagrebačka banka: 2360000- 1101503701

Glavni pokrovitelj SIROMAŠAN videa smo mi sami, jer mnogi su nam odbili financijski pomoći da se ovo snimi. Zato neizmjerno hvala onima koji su pomogli: Našim glavnim glumcima beskućnicima, nadamo se da će vam ovo donijeti dobra u budućnosti. Udruzi MoSt na bezrezervnoj podršci, osobito Fabi. Hvala Mati na pomoći oko lokacija i kompu za montažu. Hvala Cemexu na lokacijama, Hotelu Zagreb na Duilovu što su nam dali da snimamo penzionerski party u napuštenom restoranu Velebit, svima iz Doma umirovljenika na Zenti, svim staroškolskim igračima i igračicama koji su bacili svoje najbolje plesne poteze za naše kamere, dućanu Victa na Mertojaku i svim zaposlenicama tamo, glavnom Second Hand Shopu u gradu i šefu koji nam je darovao barem 4 kaputa i još odjeće za ekipu, obitelji Pivac koji su nam dopustili da snimimo 2 kadra u njihovoj mesnici na tržnici Sućidar nakon što nas je prije toga odbilo 6-7 drugih mesnica, jer su mesari čini se na nekom shady sranju. Hvala Mikijevom ocu Bobi na grahu, Predsjednikovoj mami na telećem rižotu, Fileu i njegovom bratu na crnom rižotu, Predsjedniku na pašteti od tune i giricama koje je išo pržit kod Vojka, Sanji na salati od hobotnice i namazu od slanutka, Lei, Anđeli i Sanji na pripremi kanapea, Ninu na pomoći, te Đoli na stalku za kljave.