panonius.com članak – Dječaci će biti dječaci (2008)

0

Sami sebe nazivaju post-hop tragičarima. Napokon su dobili malo svjetla te ih novinari proglašavaju nasljednicima TBF-a. Smisao za humor im nije jača strana jer apsolutno sve što naprave je smrtno ozbiljno. Toliko je smrtno ozbiljno da riskirate smrt od nedostatka kisika uzrokovanog smijanjem.

Članovi ovog kolektiva koji uspješno radi dugi niz godina ( čak od dv’je i pete) su Nebu j.z.k. Vojko Vrućina, Ivo j.z.k. Drugi i Sinom koji još uvijek pokušava progurati svoj a.k.a. (Zondo) do općeg prihvaćanja. Četvrti član je napustio boy-band zbog kreativnih razlika (a i da bi jednom mogli nastupiti u Sloveniji). Kid Rađa… prosipam Janu za tebe. Nisu mnogi uspjeli pobijediti Marina Čilića.

Mnogi ih hvale zbog vizije distribucije sadržaja putem Interneta, ali realno gledano samo su htjeli na najbrži mogući način izazvati reakciju. U tome su uspjeli. Brojni fanovi, gaže, maloljetnice u prvim redovima, ugovor u džepu…

Bili su na stejdžu sa hrpom ljudi (od Marčela i TBF-a pa sve do Lukya), nastupili su na Exitu te u mnogobrojnim klubovima i krčmama diljem Lijepe Naše i Lijepih Njihovih, potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom DOP Records koja djeluje pod okriljem Menarta i ostvarili su san svakog repera koji nije reper – nastupili su u Dobro Jutro Hrvatska uz rekvizite Mile Horvat i vječnog Meštra.

Uskoro izlazi album DRAMA… Poznavajući dječački entuzijazam i radnu etiku, album će nesumnjivo biti jedan od značajnijih na domaćoj “sceni”, a vjerojatno će pomoći i uklanjanju navodnika sa riječi “scena”.

Svakako posjetite djecaci.net i poslušajte apsolutno sve što ima u download rubrici (osim “Doležal Sranja” jer je apsolutno nemoguće za ljudski um da shvati što se krije iza površine tog oblika konceptualne umjetnosti)…
Poduzmite nešto i dovedite ih u Osijek prije nego im cijena naglo skoči i slava im udari u glavu.
Hejteri…Padnite mrtvi.

Slika u naslovu je s već spomenute stranice djecaci.net.

F. Opačak | 08.02.2008.