izlasci.net reportaža – Dječaci prenesli ISTINU fanovima u Palachu

0

Rasprodano! Masnim slovima otisnuto već nekoliko dana prije samog koncerta Dječaka u Palachu. I stvarno, to rasprodano značilo je –spektakl! Dječaci, splitsko-zagrebački bend kojeg sačinjavaju Ivo, Zondo i Vojko Vrućina u subotu ‘raspalili’ su treću prostoriju Palacha do usijanja. Ali iskreno, ovoliko ljudi ispred „Riječke“ i Palacha još k tome – rap koncerta, fascinantno.

Srdačnim pozdravom mogao je započeti koncert, a Zondo, obećao nam je najduži koncert – i bi tako! Ipak, riječani su se ponovno pokazali kao vrhunska publika. Sve je započelo stvari „Govno je na vatri“, publika se u konstanti gibala i naravno, pjevala – a tko ne bi kada su jednostavno genijalni!

Nekolicina stvari sa novog albuma ISTINA koji je od prošlog tjedna „vani“ (i za kojeg nije mnogo izdvojiti 80 kn (putem web shopa za neke manje pare) jer CD apsolutno rastura, a kao dokaz te rasturačine znači da ga ima samo u nekim CD shopovima jer je, gle čuda – rasprodano, ali uskoro nakladnik štampa još tako da brige nema) nije predstavljalo nikakav problem jer ekipa je tekst znala od riječi do riječi. Po mom skromnom mišljenju, Dječaci su najkvalitetniji liričari na našoj sceni. „Lovrinac“, „Maci“, „Siromašan“ (uz support dvije djevojke na pozornici) te naravno „Dalmacija“ sa novog albuma, koja je uz „Narodnu“ sa prošlog albuma „Drama“ bila apsolutni hit večeri.

Kakav bi to koncert bio da Vojko nije bacio koji freestyle?! Naravno, nismo ostali „kratkih rukava“ već je Vojko složio rimu „samo tako“ i oduševio.

Među publikom otprilike 70% teenagera koji su došli na koncert jer su im Dječaci trenutno u điru, a ostatak – ekipa koja zna nešto više pjesama osim „Narodne“ i „Dalmacije“. No, nebitno – važno je da smo svi zadovoljni, zar ne?

In fact – bilo je svega – od bacanja u publiku, pridruživanja na pozornici, gubljenja Zonijevog prstena (nadam se da je pronađen), skakanja, poganja (iliti šutke)… Ma, neću duljiti, jednostavno trebali ste biti dio ovog koncerta.

Ma, Dječaci trče to rep sranje samo tako! Thumbs up.