OPIS I TEKSTOVI

2009.

Dječaci – Narodna intervju (feat. Papi)
Tokom godina odradili smo pravu hrpu intervjua, ali ovo je jedini koji postavljamo ovdje, jer je specijalan. Zašto? Znat ćeš kad ga čuješ. Snimljen je za Narodna singl/EP izdanje, koje je išlo na radio postaje, da nas prezentira radijskim urednicima u lijepom svijetlu. Pitanja je postavljao Papi.

2008.

Vojko V – Verbalna obdukcija freestyle
Vojko je snimio ovaj freestyle malo prije nego je izašla DRAMA. Produkcija: Marvel. Tekst: Vojko V. Mix i master: Zoni

2007.

Zoni – Umalo da nije napravljena još jedna pjesma koja se zove “Marina”
Ima već dosta pjesama koje se zovu “Marina”, pa zbilja nema smisla da se eto pojavi još jedna s tim imenom. Uopće mislim, u 21. stoljeću, kakvog više ima smisla davat pjesmama ženska imena, a bogme i pisanje pjesama ovoj i onoj ženi je tako 14. stoljeće. Al jebiga, evo još jedne. Nemoš birat ša će te inspirirat. Glazbu, aranžman, produkciju, mix odradio Zoni. Skini i osjeti, ili nemoj osjetit ako si bezosjećajno biće.

Vojko V – Torta
Torta je neobjavljena, izgubljena i ponovno slučajno otkrivena, nedovršena solo Vojkova pjesma, jedan kratki uvid u splitsko stanje jetre 2005. godine koju objavljujemo tek 2007. Beat je napravio Vojko V. Dobar materijal za rane jesenske dane.

2006.

Dječaci – Svodničin’
Napravili smo “Govno Je Na Vatri” na kraju prošlog ljeta, a ovog ljeta bacamo mixtejp govno obradu Rick Rossovog Hustlin’-a . Pošto se ne nalazimo na niti jednom hr mixtejpu, morat ćeš skinut ovo i zamislit da se takvo debelo govno nalazi na jednom od onih u tvojoj kolekciji. Beat su napravili The Runners.

Dječaci – Govno je na vatri
Snimljeno na ljeto 2005. godine za mixtape DJ-a Brane Bronsona. Tada nas je Koolade i ponudio napolitankama. Kako mixtape nikako da izađe, mi smo ju umixali skoro godinu nakon snimanja i evo je ovdje. Beat: Jake One.

Dječaci – Kurve i olovo (feat. Papi)
Mutni likovi u baloneru su nazad u igri i više nije sigurno zvat iz govornice. Veliki Don Papi i Dutch Connection Ivo iskaču s mašinkama iz putujućeg orkestra, ne očekuj ništa osim sirovog sranja. Beat i produkcija: Zoni. Gitara: Željko Mandarić.

Vojko V – Stričeva kobasica
Stričeva Kobasica je snimljena tokom ljeta u Šibeniku. Glazbu, produkciju i mix je obavio Marvel.

Dječaci & Duck Sausage – Čisto zlato
U nastavku tradicije pjesama kao ša je “Još Trčimo Ulice”, “Čisto zlato” je napravljena u jedan dan. Duck Sausage su Oreb a.k.a. Vroči Pes a.k.a. Vrela Džukela i MC Najmanji Pišo (ex MC Miško) koji je zadnji put repao upravo na legendarnoj “Još Trčimo Ulice”. Od Dječaka tu su Vojko V i Zoni, koji su napisali svoje sranje desno tamo na točki. Na licu mjesta je odabran i Vojkov tvrdokorni beat.

Ivo – Ljubavna pjesma
Je li ovo prva prava dječačka ljubavna pjesma? Vjerojatno je. Ivo je izlio svoje osjećaje na ovaj komad preko glazbe za koju je isproducirao Zoni.

Dječaci – Doležal Sranja
Da, 22 minute i 22 sekunde. Izvrstan refren svaki put na svojim leđima nosi Ivo, a ostatak pjesme je najfiniji prikaz umijeća freestyla ikad snimljen na ovim prostorima koji demonstrira Vojko V. Beat napravili Zoni i Vojko V, koji je odsvirao neke krasne synthove i bass. Treba imat na umu da je sve snimano oko 1 ujutro u Zonijevoj podstanarskoj sobi na nekom, sjeban si al ne deri se dok repaš da ne probudiš gazde sranju.

2005.

Dječaci – Dan-D za pande
Najveći hit Dječaka nazad u 2005. godini. Spasiti pande pod svaku cijenu. Beat je sredio Zoni.

Dječaci – Stvar sa Sašom iz TBF-a (feat. Suludi Oblak)
Jebeno dugoočekivana suradnja između Dječaka i TBF-a. Beat je Vojkov.

Dječaci & Sinestet – Benganje na kuli
Megasuradnja dva glavna crewa Zagreba i Splita. Slušaj kako Sinestet i Dječaci razmazuju AC3PO-v beat. Badabum badabeng

Dječaci – Optika 2005
Iako po imenu direktni nastavak na staru Ivinu pjesmu, “Optiku”, po svojoj atmosferi i ne davanju jeba za standardnu stukturu normalne pjesme, ovo je direktni nastavak na “Najbolju Pjesmu”. U najvećem dijelu ostvarenje ideje Ive, i ovo bi mogla bit njegova solo pjesma, ali svi Dječaci se ipak pojavljuju gore i bacaju neš. Produkcija: Vojko V, Zoni, Vojko V. Mix i Master: Zoni.

Dječaci – Na kraju dana
Ako je za Ivu “Najbolja Pjesma” zbilja bila najbolja, jer je vodio cijelu pjesmu i ona je zapravo njegovo osobno djelo, onda je ovo za Zonija najljepša pjesma, jer je toliko toga uložio u nju. Gotovo megalomanski poduhvat s produkcijske strane, jer Zoni se nikad nije suočio s nečim ovako ogromnim i kompleksnim dosad. Ovo doista pjesma od 9 minuta u kojoj Zoni ima vers od 69 lajnova, najrealnije i najosobnije sranje koje je dotad napisao. Refren pjevaju Yaya i Rafaela, a tu je i Ivo s 2 versa. Uživaj.

Vojko V – Bura
Vojkov instrumental predstavljen na proumo gouvno vol. 1 cd-u. Zaista, bura.

Wet Pussy – Deadly medley
Nazad od popularne potražnje. Postavljamo “Deadly Medley”, 13minutnu pjesmu napravljenu 2005-te, pod ekipnim imenom Wet Pussy, pretečom Kiše Metaka. Na pjesmi repaju Papi, Krešo Bengalka, Oreb, Ivo, a tu je i prvo ikad javno ukazanje ličnosti Vojka Vrućine. Sranje je tvrdo.

2004.

Vojko V – Bek in d dejs 1
Vojko na početku ovog rep sranja prisjeća se samih početaka ovog rep sranja. Beat napravio Vojko V.

Dječaci – Nazad na ugao
Te godine, ovo je bila najsvodničkija hrvatska stvar ikada napravljena. Beat by Zoni. Na refrenu je Anisha.

Dječaci – Najbolja pjesma
Ivo je ovdje bacio jedno vrlo inspirirano djelo bez refrena na Zonijev beat. Tu su još i Zoni i Vojko V.

Dječaci – Tipkovnice u zrak
Jedno pravo Nebu i Drugi sranje. Beat je napravio Vojko V.

Dječaci – Boli nas kurac šta vama piše u Winampu
Dječaci malo betlaju okolo. Glazba: Zoni. Tekst: Ivo Ivo, Zoni, Kid Rađa.