ranojutarnji kupus

3

probudim se u 7 uri, prođem kraj ogledala u mraku, vidim se zaraslog u kosu i bradu.
prvo šta pomislim – trebam se obrijat.
drugo šta pomislim – mogao bi se ovakav predstavljat kao onaj vokal iz kinokluba, oni šta piva: za njuuu, zbog njeeee… e pa taj. ima masu srednjoškolki diljem države koje trenutno žele bit s tim likom, zasigurno.

treće šta pomislim – nema šanse da bi ti povjerovali s tolkim drobom. prije bi mislili da si roy nelson ili john goodman.

četvrto – imaš 26 godina, koji kurac sine? kakve srednjoškolke? jesi udrija glavom dok si mjesečarija sinoć? dovedi se u red, nemoj kasnit na posal zato jer je sjednica sabora, a ti razmišljaš da riješiš kesu dima i gledaš sabor cijeli dan.

peto – ovo ti je četvrta noć da si uspija zaspat prije 1. prvi put nakon 2 godine. vjerojatno i dulje. uspjeh. napokon uspjeh. možda još ima nade za tebe.

šesto – hm, to je u stvari moj drugi uspjeh.
jučer najzad dobih potvrdu svojih moći. pronađoh dva stara stiha socijalne tematike u kojima predviđam da će kerum bit gradonačelnik. hahaaa.
svi ovi civili kojima je budućnost nešto maglovito i neuhvatljivo mogu bit batleri mojoj sveznajućoj guzici.

kad smo već kod socijalne tematike… koji kurac je s ovim hrvatskim izrodima od piskarala šta sebe smatraju novinarima i socijalnom tematikom kao jedinim razlogom za postojanje repljive muzike?
svaki put kad smo imali tu presvetu čast da dajemo intervju nekom mongoloidu, svaki put su nam gurali u grlo tu socijalnu tematiku.
– šta vas inspirira, o čemu su zapravo vaše pjesme, zašto ih radite – i dok ti pokušavaš odgovorit nešto šta ima smisla i ne zvuči kao prevelika laž, oni se krive od muke da im ne izleti iz usta socijalna tematika.
ako sam odgovoriš socijalna tematika svakako potvrdno klimnu glavom čekajući što ćeš iduće navest a moglo bi se poklapat s oskudnim brojem ladica u njihovoj glavi.
ako ne odgovoriš socijalna tematika nađu načina da sami ubace u odgovor te dvije riječi.
ako ne uspiju ubacit u odgovor onda pripametni urednik u naslov velikim slovima ubaci NE ZANIMA NAS SOCIJALNA TEMATIKA.
kupus, brate.