pat

0

U petak navečer sam se vratio s dječacima iz Sarajeva, u subotu ujutro sam krenuo u kuću na Mosoru sa svojom bebom i njene dvije prijateljice. Popodne nam je u goste došla još jedna djevojka i dva tipa, stanovnici susjednog sela i općenito odlični ljudi. Jedan je bio u zatvoru jer je pucao na svog susjeda. Drugi ima 18 godina. On je pak bio u zatvoru jer je krao bakar, a tamo je i naučio igrati šah.

On i ja smo odigrali vrlo napetu partiju šaha koju nije pratio niko drugi osim nas. Nakon gomile preokreta u partiji, zadnja greška bila je moja, ali iz sigurnog poraza uspio sam izvući pat. To je mog suparnika jako oneraspoložilo, jer mu je prizvalo neugodna sjećanja kada mu je u finalu zatvorskog turnira neki lik izvukao pat.

Onda je ovaj prvi ispričao kako je znao s još četvoricom nervoznih likova igrati čovječe ne ljuti se u ćeliji, pa bi puko na živce i bacio kockicu u školjku i pustio vodu. Onda su morali čekat par dana da im se otvori neki kurac u zatvoru, tako da tamo mogu kupit novu kockicu.

Neki retardirani tip, seoska budala, je vidio bmw ispred kuće, pa je pokušao ući u kuću. Onaj prvi tip koji baca kockice u školjku ga je otjerao. Gosti su nam otišli. Onda smo otišli u šetnju, jeli divlje jagode i ležali u jako visokoj, mekanoj i zelenoj travi.

Vratio sam se u Split u nedjelju navečer i pronašao svoj ionako poluraspadnuti skuter, koji sam ostavio u centru grada, ogoljen za neke dijelove koji novi dođu 1500 kn. Uzeli mi eto i farove, pa sad ne mogu vozit po mraku. Nisam se puno ljutio jer mi je bilo toliko dobro sve od četvrtka do nedjelje da sam računao da se moralo dogodit i neko takvo sranje čisto da ne budem previše sretan.