ogledalo

0

stvarno ste mislili da će neko dat državi čija četvrtina stanovnika živi u jednom jedinom gradu (koji ne može već ko zna kolko godina dovršit nogometni stadion na kojem reprezentacija igra većinu utakmica), državi koja ima manje stanovnika od brooklyn-a, znači jednog kvarta u new yorku, državi kojom, na najvišoj razini, vladaju lokalni šerifi koji se u javnosti bahate svojom nedodirljivošću …

… a na onim nižim razinama reketarski i kamatarski mafijaški lobiji, državi u kojoj su nogometni stadioni puni samo kad na njima svira marko perković, a navijači reprezentacije za vrijeme ”prijateljske” utakmice sa svjetskim prvacima formiraju kukasti križ na tribinama, državi koja spominje turizam kao argument, a ne može riješit problem kilometarskih kolona i zastoja u kojima se turisti svako ljeto moraju kuhat da bi prišli obali – stvarno ste mislili da će neki anđeo sić s oblaka i reć: evo momci, pravi ste, stvarno ste zaslužili ovo, nitko od kandidata nije sposobniji da organizira evropsko prvenstvo, nigdje se navijači drugih reprezentacija i posjetitelji evropskog prvenstva neće ugodnije osjećat. pogotovo kad se krene ”u boj, u boj za narod svoj”. navijat.

a novine i internetski portali koji su se gotovo svi odreda pretvorili u senzacionalističko povraćanje po papiru ili tipkovnici samo su prihvatili lopticu i već unaprijed najavljivali veliku nepravdu u slučaju svega osim hrvatske pobjede, jer zašto mi ne bi dobili sedam glasova, zašto ih ne bi dobili svih 12, ustvari? ipak nas vodi vlatko marković, pravi primjer europskog dostojanstvenika i doktor odnosa s javnošću.

kako mogu ukrajina od 47 miljuna stanovnika i 5 višemiljunskih gradova i poljska od 38 miljuna stanovnika i jednim miljunskim te 5 gradova populacije između 0.5 do 1 miljuna stanovnika koja je btw članica europske unije, kako…

kako može to ogromno potencijalno tržište biti privlačnije od hrvatske i mađarske koje zajedno imaju 14 miljuna stanovnika, 2 više miljunska grada (četvrtinom hrvatske upravlja gradonačelnik koji pijan bježi s mjesta nesreće koju je skrivio) i nijedan grad od 300 iljada ljudi.

nekompetentni, needucirani, zavedeni, bahati, nerealni, glupi, jadni i naposljetku ljuti što nismo dobili ono što nismo zaslužili.