ne postojim

0

Neko od vas možda i zna, ali u Hrvatskoj se počeo primjenjivati novi Osobni Identifikacijski Broj iliti OIB. Ima neke veze s porezom ili neki kurac. I javlja mi neki dan mama moja Slavica i kaže da su im stigli poštom brojevi za cijelu obitelj osim za mene. E pa zašto je to tako? E vidiš, to je zato jer ne postojim više. Jednostavno, sam od sebe, prestao sam postojati. Čitaj dalje.

Pitaš se možda, kako se postiže prestanak postojanja? E pa probat ću to ukratko objasniti.

Osobna iskaznica mi je istekla negdje u petom mjesecu prošle godine. Htio sam izvadit novu, ali mislio sam da ću ju vaditi u Splitu. Zato sam se odjavio u Zagrebu s najboljom namjerom da se prijavim u Split. Sudbina je htjela da se ne prijavim u Splitu, i da shvatim da se nema ni smisla prijavljivati u Splitu, jer ne živim nigdje ovdje, iliti lokacija mi je nepoznata, i ne posjedujem nikakvu nekretninu, i prema tome nemam boravište. Zapravo spavam na Autobusnom Kolodvoru.

Onda sam otišao u Zagreb da izvadim novu osobnu, ali oni su rekli, “ne može to tako, pa ti nisi prijavljen nigdje, odi se prijavi”. I onda sam otišao na šalter da se prijavim u Zagrebu, a oni su mi rekli “ej čekaj čekaj, evo tu piše da si se odjavio za Split”, a ja im reko, “e ali nisam se nikad niti prijavio u Splitu, pa me možete opet prijavit u Zagrebu”, a oni su rekli, “e ne može, nego odi ti nazad u Split i uzmi potvrdu da se nisi ni prijavio u Splitu.”

I tako sam otišao nazad u Split i uzeo potvrdu da se nisam nikad ni prijavio u Splitu. Treba imati na umu da jako rijetko dolazim u Zagreb, i tamo ostanem dan-dva, i onda se vratim nazad u Split. Tako da sve ovo odvija već mjesecima.

Vratim se u Zagreb i odem se prijavit tamo, a oni meni kažu “a di ti je vlasnik nekretnine da ti potvrdi tu adresu i di su papiri koji dokazuju vlasništvo nad nekretninom?”, a ja ne znam ništa o tome. Zapravo shvatim da moram dovuć tatu Zlatka koji će dovuć te papire sa sobom. Ali vidiš, tata Zlatko radi svaki dan do 16h negdje, pa je zajebano uhvatit njega pa ga vuć na policiju i zajebano je to sve poklopit u tih dva dana koliko ostanem u Zagrebu.

I zato sada ne postojim, i ne zna se kada će moje postojanje opet biti dokazano. I ne može mi Republika Hrvatska nikako uvaliti svoj novi mutavi broj.