blagodat blagdana

0

evo sidim za kompjuterom i mišam u slušalicama dj muggsov trip hop album ‘dust’ i gang starrov ‘daily operation’. da imam išta bržu vezu, vjerojatno bih potražio po mreži novi spot od roisin murphy (ona krasna teta iz grupe moloko) – sow into you je ime pjesme. krasna pjesma. krasna teta. krasan spot. majka je htjela da jučer, za božićni ručak pozovem zonda da jede s nama. da ne čami sam u onoj svojoj sobici s kompjuterom i mikrofonom na taj tako poseban dan. nema šanse – reka sam. jedva ja preživim te ručkove, a kamoli da dovlačim nekog izvanka, nekog nedužnog, za stol.

ja nisam dawson, nije ovo dawsons creek i zondo sigurno nije joey. nemamo kuću u zaljevu snova i nećemo doživit nikakvo prosvjetljenje koje će zaključit sve te zaoštrene dijaloge, generacijske jazove i rodbinske razmirice dok prve pahulje snijega padaju na puricu i tjeraju sva ta nasmijana lica da se dignu od švedskog stola u dvorištu i pohrle noseći plastične tanjuriće prema toploj unutrašnjosti ogromne kućerine. upravo sam stavija gang starr ‘hard to earn’ i još jednom se podsjetio kolko mi je ’94. godina šta se tiče rapa draža od ’92. nekako je opuštenija, repanje je fluidnije i ide u valovima. ranijih godina su svi imali nekakav oštar flow, sa puno nepravilnih geometrijskih tijela šta nespretno vire iz beata. koja smušena kolumna. ne volim božić. da imam ptsp i suicidalne sklonosti, božić bi definitivno bio na vrhu liste crnih dana. ma jebeš vjeru u kojoj moraš naglašavat da je začeće bezgrešno.

stari mi je ateist, ali svake godine ide na ponoćku jer misli da će pop (ili ko već vodi to čudo, oprostit ćete moje poganstvo) reć nešto pametno i zanimljivo što će bit od velikog značaja za hrvatsko društvo. meni se pak čini da ti drkelje u haljama imaju sve manji značaj i utjecaj, barem što se educirane gradske mladeži tiče. moguće da se varam, ali i dalje stojim iza svoje teze da će katolička crkva imat sve manji i manji značaj. kako stvari stoje, za 50 godina zapadnoeuropski narodi činit će desetinu populacije zemlje. osim ako crkva ne smisli neki virus.

nisam vam stiga ništa napisat o obiteljskim ručkovima, o dvije babe, jednoj lošoj – ovoj s kojom živim, i jednoj dobroj – ovoj šta mi je dala danas 50 kuna i šta je imala moždani udar ove godine. rekla mi je maloprije – ova dobra baba – da sam najljepše ispao u novinama al da joj se ne sviđaju grozote koje smo pričali. samo sam je zaboravija pitat jel misli na ono kad zondo upotrijebi riječ kuja ili kad zondo kaže da ima svodničke sklonosti. zamisli bokte, pozoveš ga na ručak, koji aperitiv, ovo ono, i slijedeće što vidiš, zondo za stolom pronalazi potrebnim objasnit nazočnima koliku on ima igru i objašnjava da će im svima riješit kuju kad i ako dođu u o’hare.

ne smin više pisat pizdarije, sad kad smo javne osobe. uostalom, tu smo radi muzike. sretan vam božić i ostale šoping prigode.