74 trake

6

ništa, pobrojao sam da gore na tom last.fm-u ima 74 trake uključujući instrumentale i skitove. 74 trake, brte. prije par mjeseci je neko na forumu napisa da bi volija čut dječake preko beatova koji su malo više hip hop. i sad slušam neke od tih starih pjesama… s puno lošijim flowom nego sad ali prepune autentičnih lajnova koje nisi u to vrijeme moga čut nigdi. versovi prepuni vizija i metafora, najtmurniji šporki beatovi iz kojih svejedno sjaji nešto optimistično, neka sumnja da bi to što radimo ipak moglo bit pozitivno i da će se možda nać netko kome će ta glazba činit gušt.

kvragu ova današnja mladež odgojena na g-unitu i eminemovoj produkciji ni ne kuži koliko su duboko dječaci u ovom rap sranju. zondo ima pjesmu s reelphastom. to je komad hrvatske hip hop povijesti točno tamo. i kad smo već kod zonda, nedavno mi je u razgovoru iznio jedan fascinantan podatak: upravo on je organizirao zvuk podzemlja, koncert na kojem je edo maajka prvi put repao pred publikom u hrvatskoj. i to je komad hrvatske hip hop povijesti. dakako, ako sam što krivo skužija, morat ću editirat ovo.

kladim se da 50% ljudi na našem forumu nisu ni čuli za young lordze, a kamoli na ostalim forumima na kojima se raspravlja najčešće o tome koju marku cigara puši dr dre i kakva će bit prodaja cristala u narednim mjesecima. al dobro, s druge strane, stvarno me nije briga šta piše na nekom drugom forumu. uglavnom, zašto sam se uzasra sad ovdje; zato jer su stvari kao što su 10, juha od mrtve desne james cagneyeve noge i kolovoz dostupne svima na slušanje, a čak ih ni ja nemam doma i nisam ih sluša godinama. repanje je lošije nego danas ali su teme, motivi i atmosfera više hop nego što možeš podnit, kujo.